יום שישי, 11 באוקטובר 2019

חשבון של מיזם בין החגים


Best place to invest your money. successful project.


להיות יזם טכנולוגיות חינוכיות זה מחייב, זה מחייב בכל כך הרבה היבטים, פעולות  ונקודות מבט  שרק יזמים אמתיים עם הפרעות קשב ורנוז מובנות באישיותם, יכולים להבין ולהכיל את רעיון היזמות ורק מי שחינוך זורם בעורקיו יעז לקפוץ לבריכה ולנסות להוביל רעיון חדש תפיסה חדשה או מיזם חדש במערכת החינוך. 
להיות יזם טכנולוגיות חינוכיות מחייב להבין במודל עסקי וליצור כזה, מחייב לדאוג לפרנסת העובדים ופרנסת השותפים לדרך, מחייב לוודא שיש מענה לצורך אמיתי במערכת החינוך ומחייב לעבוד באכפתיות ובתחושת שליחות.

בדרך כלל מכרי, שותפי לדרך וחברי למקצוע מכירים אותי כאופטימיסט בלתי נלאה, כאחד שמאמין שאפשר לעשות עסקים ולהקים מיזמים במערכת החינוך על כל גווניה ולשנות את מהותה של הלמידה בבתי הספר עמוק אל תוך המאה ה21, אני מאמין בכל ליבי שאם מערכת החינוך בארץ, ובעולם, לא יאמצו אל ליבם, גם פתרונות טכנולוגיים ופתרונות חיצוניים, מערכת החינוך תישאר לא רלוונטית בעשורים הקרובים, התלמידים יודעים את זה, המורים יודעים את זה ואפילו ההורים מבינים את זה ולכן הפעם אני כותב פוסט על בניית הערך במערכת החינוך והתמורה המצופה, שתי אבני הבסיס ביציאה לדרך של סטארט אפ חינוכי.

מערכת החינוך בארץ ובעולם הינן מערכות עתירות תקציב (בישראל - ואל נא נתבלבל תקציב מערכת החינוך הכולל את תקציב המדינה, תקציב הרשויות המקומיות, תשלומי ההורים ובעלויות שונות הוא הגדול ביותר, הרבה יותר גדול מתקציב מערכת הביטחון וטוב שכך רק חבל שבדרך כספים רבים כל כך נשחקים ואינם משרתים את התלמיד במאה ה21). ואז... מגיע שוב ושוב הרגע בו אתה יושב מול מנהל בית ספר, נציג רשות מקומית או כל אדם אחר במערכת ומגיעה משפט המפתח....המוצר מדהים, אני רואה את השינוי שקורה ואני מנהלת בית ספר מוביל אז תן לי את זה בחינם או במילים אחרות, ללא הצבת ערך לעבודה שהושקעה עד היום ולמאמץ שיושקע ולא אני לא מדבר על אותם מקרים בהם המוצר באמת לא יוצר ערך - אם לא נוצר ערך החיבור לא מעניין, אבל אם נוצר ערך למה בחינם? הערך של העבודה, הרעיונות והחדשנות נמדד בנכונות של המערכת לתת תמורה להשקעה שנעשתה בפיתוח המוצר. התמורה בעולמנו היא בכסף לא במילות תודה ורגשי הערכה. אם המוצר יוצר ערך - בואו נדבר על התמורה

שעת הוראה במערכת החינוך מתוקצבת בכ10,000 ₪ לשנה, שעת הוראה של עובדי הקבלן/חברות/מיזמים חינוכיים מתומחרת ב 5000-6000 ₪ לשנה בלבד... אני מבין שכל מה שאתם מחפשים זה עובד קבלן זול ולא מנטור בתחומו היודע לחנוך את הילדים, לפתח להם מיומנויות, להוסיף ידע מתוך ניסיון.

בית ספר מתקצב שעת הוראה בכיתה של מדריך/ מנטור ב172₪ לשעת הוראה בפועל בכיתה - כאילו הוא אומר שאני מוכן לשלם רק שכר מינימום למנטור שבא ללמד את התלמידים בבית הספר (לא אכביר בחישובים אבל תורידו מע"מ, תחשבו עבודה בכ60 אחוז מהשנה, תורידו עלויות מעביד ותכללו בחשבון את זמן המכירות וזמני הנסיעות בין בתי הספר...והנה האמת המרה של לימודי תל"ן על ידי סטודנטים מתחלפים בשכר מינימום).

כאשר אתם במערכת החינוך, בעלויות, רשויות מקומיות, עמותות ושאר מיני גופים משלמים את התמורה מתי שבא לכם בשוטף + 90 ובמעוד ההתחשבנות + תאריך מתי שהו לא ידוע...אתם בעצם אומרים - אתם לא חלק מבניית הערך של מערכת החינוך והאפשרות שלכם היזמים, לשלם למי ששותף לדרככם לא מעניינת אותנו המערכת ה לי אתם בעצם אומרים שבניית הערך של מייזמים חינוכיים לא באמת חשובה לכם ואין לכם הערכה למאמץ שהושקע בהבאת המיזם אל בית הספר.

כאשר מערכת חינוך שלמה מנסה לקבל ערך אבל לא לתת את התמורה - מה אנחנו בעצם מנסים לאמר לדור הבא שבכיתה?

****הפוסט הפעם הוא פוסט מהורהר של בתוך החגים...בעוד עשרה ימים תחל העבודה האמתית בתוך מערכת החינוך בתקווה שהפעם הערך יוכר והתמורה גם....


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פוסט מוצג

מטאוורס - סביבת חיים ללמידה והתנסות.

המטאוורס הפך בשנתיים שלוש האחרונות לבאז וורד החדש של מערכת החינוך (טוב... עד אשר הוא הוזז לטובת ה AI המלך החדש). מה כל כך מושך במטאוורס? למ...